I DZIEŃ 22.12.23
Przyjazd do Villi Daglesia, zakwaterowanie.
18:00-19:00 – Obiadokolacja.
Spotkanie z Gospodarzami, omówienie programu wspólnego pobytu oraz czasu wolnego do dyspozycji Gości (przedstawimy propozycje wycieczek po stronie Polski i Czech, możliwości korzystania ze stoków narciarskich w Czechach (6 km od Villi), trasach dla nart biegowych po obu stronach granicy, skorzystania z bonu podarunkowego do SPA i innych form rekreacji).
II DZIEŃ 23.12.23
8:00-9:30 – Śniadanie – stół szwedzki.
Czas do dyspozycji Gości.
13:00-14:00 – Lunch.
Pakowanie na wycieczkę.
15:00-21:00 – Wycieczka autokarem w Złote Hory do Czech.
Obiad w Smażalni Pstrąga w Moszczance przy kufelku piwa:
Pstrąg smażony, frytki, zestaw surówek, kufelek piwa. Dla dzieci filet rybny, frytki, sok.
III DZIEŃ 24.12.23 WIGILIA BOŻEGO NARODZENIA
8:00-9:30 – Śniadanie – stół szwedzki.
Czas do dyspozycji Gości.
13:00-14:00 – Lunch.
17:00 – Wigilia z tradycyjnym menu, lampką białego wina i wizytą Świętego Mikołaja:
Dania serwowane: Barszcz czerwony z uszkami, karp smażony, ziemniaki, marchewka karmelizowana z orzechami włoskimi, chips z jarmużu, cytryna, kompot z suszu, lampka wina białego.
Dla najmłodszych: Miruna panierowana z płatkami migdałów, surówka z marchewki z ananasem.
Dania bufetowe: Zupa grzybowa z łazankami, kapusta z grochem, pierogi z kapustą i grzybami, pieczona miruna w ziołach z cytrynką i dipem, marchewka duszona w cynamonie i orzechach włoskich, śledzie w oleju, śledzie w sosie tatarskim, sałatka jarzynowa-ziemniaczana, grzybki marynowane, kutia, sernik, makowiec, ciasteczka czeskie, mandarynki, winogrona, pierniczki, cukierki, kawa, herbata, woda mineralna z cytryną i pomarańczą.
IV DZIEŃ 25.12.23
9:00-11:00 – Świąteczne śniadanie.
11:00-12:00 – Bufet słodkości z nalewką Szefowej.
12:00-14:00 – Animacje dla dzieci.
14:00-15:00 – Świąteczny obiad.
Czas do dyspozycji Gości.
19:00-21:00 – Kolacja – stół szwedzki.
V DZIEŃ 26.12.23
8:00-10:00 – Świąteczne śniadanie.
11:00-12:00 – Bufet słodkości z nalewką Szefowej.
13:00-14:00 – Lunch.
Czas do dyspozycji Gości.
19:00-21:00 – Czeski wieczór z pysznym menu, degustacją wina, piwa i muzyką. A w menu:
Dania serwowane:
Przystawka: pomazanka (masło ziołowe z chipsem z jarmużu i marynowaną cebulką, hermelin (ser pleśniowy, cebula, papryka, olej, czosnek, mix sałat, rochlik).
Zupa: zupa czosnkowa z grzankami, serem i boczkiem.
Danie główne: polędwiczka wieprzowa, knedlik karlowarski, sos pieprzowy z cebulką wiedeńską, marchewka paryska z cebulką wiedeńską, mus
pieczarkowy.Deser: Marlenka w nowej osłonie.
VI DZIEŃ 27.12.23
8:00-9:30 – Śniadanie – stół szwedzki.
Pożegnanie Gości przez Gospodarzy.
Wykwaterowanie do godziny 11:00.
Villa Daglesia 2023 ©️ Wszelkie prawa zastrzeżone.